Du har ingen varer i kurven.

Bliv klar til sæsonens sildefiskeri

Fra Marts til April ankommer de største stimer af sild til Danmark. Derfor er det også disse måneder, rigtig mange lystfiskere ser frem til. Når sildene er ankommet samles lystfiskere rundt omkring ved kyster, moler og havne for at jagte de store stimer af sild med stor iver. Sildefiskeri er en af de sjoveste fiskerimetoder, mest af alt fordi den kan byde på masser af fisk på land. Sildene kommer i store stimer, og hvis bare du har sildefiskegrejet klar, er der god mulighed for action med en masse sild på land.

Se vores sildeforfang

Sildeforfang

Hvilket udstyr skal du bruge til sildefiskeri?

Sildefiskeri kræver ikke meget udstyr. Er det første gang, du skal fiske efter sild, er det ganske nemt at komme i gang. Du kan roligt se frem til mange aktive fisketimer meget snart.

Til sildefiskeri er det vigtigt at have en fiskestang med en god kastevægt. Det mest solgte sæt til sildefiskeri består af en 9 fods spinnestang med en kastevægt på 20-60g. Til stangen vil et fastspolehjul i str 2000-3000 være passende. På hjulet vil en fletline med en god brudstyrke fungere godt til dette fiskeri

Til sildefiskeriet bruger man et sildeforfang. Sildeforfanget består af en masse kroge med fjer eller glimmer, som skal imitere sildens byttedyr. Sildene samler sig ofte tæt på bunden, og det er en god ide at lade forfanget synke godt. Når du får bid, kan det godt være en fordel at vente med at spole ind, da det kan få flere sild til at hugge. Får man sild på hver krog på forfanget kaldes det også for ”fuldt hus”. 

For at få et sildeforfang langt nok ud, anvendes ofte et sildelod på 30 g eller 40 g eller tungere. Nogle vælger også at bruge et blink eller en lille kastepirk med en trekrog. Fordelen ved at bruge et blink er, at man har muligheden for også at fange en havørred. Loddet eller kastepirken monteres for enden af forfanget, og så er du klar til at fiske lige så meget, du har lyst!

Skulle du alligevel have spørgsmål til fiskeriet efter sild, står vi altid klar til at hjælpe dig. Vi har også mulighed for at spole line på dit fiskehjul, hvis du skulle have brug for hjælp til dette.

Bliv klar til sæsonens sildefiskeri

Hvor fanges silden?

Når silden er her i store stimer, kan de fanges rigtig mange steder i Danmark. Det er især havne og moler, der er attraktive fiskepladser. I Nordjylland er det især Limfjorden, som hvert år kaster mange fisk af sig. På de solrige forårsdage stimler fiskeglade entusiaster sammen langs havnen for at fange så mange sild som muligt.

Som med alt andet fiskeri skal man huske at tjekke mindstemål og fredninger på de forskellige områder, hvor det er tilladt at fiske.

Hvornår er der højsæson for sildefiskeri?

Sildefiskeriet starter som sagt i slutningen af marts, og de er ofte til at fange til midten af maj måned. Men bare rolig, silden kommer igen til september. Det er også den, der kaldes høstsilden. Høstsilden er ofte større og en bedre spisefisk, til sammenligning med de sild, der kommer til foråret.

Hvad skal du huske til sildefiskeriet?

Hvis først du har anskaffet dig det rette fiskegrej til sildefiskeri, og du har mod på at fange den glatte fisk, er der intet, der holder dig tilbage. Du har måske allerede udset dig et perfekt sted at fange rigtig mange sild, i hvilket tilfælde vi kun kan sige, at du bare skal komme igang. 

Husk du altid kan kontakte os, hvis du har de mindste spørgsmål eller tvivl. Vi vil altid gerne hjælpe til, at alle får den bedste fiskeoplevelse, uanset om du er erfaren fisker eller helt nybegynder.

Gå aldrig glip af et godt tilbud, tilmeld dig nyhedsbrevet her