Du har ingen varer i kurven.

Kom godt i gang med fluebinding – En hyggelig aktivitet til de mørke måneder

Når vi i slutningen af året nærmer os de kolde måneder, er fluebinding en hyggelig og til tider Når vi i slutningen af året nærmer os de kolde måneder, er fluebinding en hyggelig og til tider afstressende aktivitet at give sig i kast med. Når sæsonen er gået på hæld, er der mange lystfiskere, som finder deres grej til fluefiskeri frem, og går i gang med at binde fluer til den nye fiskesæson.

Se produkter til fluebinding

Fluebinding

For mange lystfiskere er fluefiskeri en velkendt aktivitet at vende tilbage til. For andre kan det være en fordel at få en introduktion til fluebinding for begyndere. Selv hvis du har fluefisket i flere sæsoner, kan der være tips til fluefiskeri, som du ikke kender til – hvilket er grunden til, at du bør læse videre her.

Sådan kommer du godt i gang med fluebinding

Kom godt i gang med fluebinding

Fluebinding kan for mange virke som et stort projekt at give sig i kast med. Som enhver anden type fiskeri kræver det træning at lære fluebinding og fluefiskeri. Heldigvis findes der i dag en hel del fluebindingssæt på markedet. I Fiskeafdelingen har vi et fluebindings-startsæt, hvor du får fluestik, fluebindingsværktøjer og de mest basale materialer, som dækker mange fluemønstre. Når du skal starte med at binde fluer, er det en god ide at starte ud med nogle simple fluemønstre. Det kan være fluer som en Red Tag, Kobberbassen, eller Montana fluen. På Youtube findes der i dag mange fluebindingsvideoer, hvor du nemt kan se, hvordan den bestemte flue bindes. Ligeledes er der skrevet bøger med fluebindingsopskrifter på de forskellige typer af fluer. Det bedste råd er blot, at du forsøger dig frem og lærer det for hver flue, som du binder. Som en hjælpende hånd kan du altid købe et startsæt til fluebinding hos os.

Fluestikket og værktøjet dertil

Kom godt i gang med fluebinding

Når det kommer til grej til fluefiskeri, findes der et hav af produkter på markedet. Det første, som du skal have fat i, er selvfølgelig fluestikket. Det kan godt betale sig at starte med at investere i et fluestik i en god kvalitet. Fluestikket skal som minimum kunne holde ordentligt på krogen. Dertil er det en fordel, at det kan stå stabilt på bordet, så du undgår, at krogen flytter på sig, mens du binder din flue. Mange fluestik er derfor enten monteret på en tung fod, eller designet til at kunne monteres direkte på det bord, som du sidder ved.

Kom godt i gang med fluebinding

En trådholder, der holder godt på tråden, og en god skarp saks er også nogle helt essentielle redskaber til fluebinding. Der er mange ting, som man skal forholde sig til, og det kan hurtigt blive uoverskueligt at skulle finde alle dele hver for sig. Derfor anbefaler vi enhver ny fluebinder at finde et fluebindingssæt. Mange gode fluebindingssæt har nemlig alt, hvad der er behov for, så du kan komme til at binde fluer med det samme. Bliver du med tiden bidt af at binde fluer, kan du altid opgradere dit fluebindingsværktøj og tilføje mange forskellige materialer til fluebinding. Fjer til fluebinding er særdeles effektivt, men også sværere i praksis og kræver derfor en del øvelse.

Fluen – Imitation af byttedyret, der skal narre fisken

Kom godt i gang med fluebinding

Hele formålet med fluebinding er, at du gerne vil imitere de byttedyr, som fiskene lever af. Er du for eksempel havørredfisker, skal du undersøge, hvad havørreden lever af, der hvor du gerne vil fiske. I Limfjorden og i Mariager Fjord vil du for eksempel typisk bruge imitationer af rejer og kutlinger, da det er det, havørreden lever af. 

Til geddefiskeri i søer er det ofte de større fluer, som du skal binde. Her vil du gerne imitere de skaller og andre fredsfisk, som lever i søen. 

Når du binder fluer, skal du huske på, at du også selv kan finde på fluemønstre. Det giver en god- og ikke mindst tilfredsstillende følelse, når du fanger en fisk på en flue, som du selv har ‘opfundet’.

Alle kan lære at binde fluer, det kræver blot det rette grej og en god portion tålmodighed.

Gå aldrig glip af et godt tilbud, tilmeld dig nyhedsbrevet her