Du har ingen varer i kurven.

Hornfiskeri – Sådan fanger du hornfisk

Det er forår, bøgen springer ud og højsæsonen for hornfiskeri er lige om hjørnet. Hornfisken kan nu findes ved havne, i fjorde og på kysten i store antal og derfor er der gode chancer for mange fangster og gode oplevelser. Fiskeriet er for alle og kræver hverken meget grej, teknik eller erfaring. Er du nybegynder eller erfaren lystfisker er der mange gode fiskeoplevelser at hente i fiskeriet efter den slanke og hurtige hornfisk.

Sådan fanger du hornfisk

Fiskegrej til hornfisk

Fiskestangen du skal bruge er en almindelig spinnestang på cirka 7-10 fod og med kastevægt mellem 5-30 gram. Har du en stang til enten put&take eller havørredfiskeri, kan den helt sikkert også bruges. Hvis du har et fiskehjul, der passer til i cirka størrelse 2500 og en god line, er du også godt kørende.  I butikken har vi hornfiske sæt, så du hurtigt og nemt kan komme i gang med at fange hornfisken.

Sådan fanger du hornfisk

Hvordan fanger man hornfisk?

Metoderne til at fange hornfisken er typisk spinnefiskeri med blink, eller fiskeri med flåd, hvor du med fordel kan bruge enten sildestykker eller kyllingehjerter som agn. Valget af endegrej til hornfisk er ikke altafgørende. 

 

Når du skal vælge blink til hornfisk, kan du med fordel vælge lange og slanke blink, der på mange måder ligner hornfisken selv. Blinkene spinnes hurtigt ind, da hornfisken gerne vil jage og uden problemer kan indhente blinket. 

 

Vil du hellere fange hornfisk på flue, kan det også være effektivt. Det er ofte en god ide at vælge små fluer. Fluerne kan enten fiskes med fluestang eller efter et bombarda flåd.

Fang hornfisk med silketråd/snor

Hornfiskens næb er hårdt og fyldt med små tænder. Det gør det besværligt at kroge hornfisken ordentligt, og derfor kan det være en fordel at skifte krogen ud med en silkesnor. Silkesnoren er en masse små tråde, der vikler sig ind i fiskens tænder, så snart den hugger. Fordelen er naturligvis, at du forøger dine chancer for at få landet fisken, men dertil også at børn og nybegyndere kan fange sine første hornfisk helt uden at bekymre sig om kroge i fingrene eller sidemanden. Alle kan derfor være med uden fare for skader.

Fiskeriet med flåd efter hornfisken kan enten være helt stationært med prop, krog og et sildestykke monteret på en lille trekrog. Her kastes forfanget ud og ligger stille indtil hugget kommer.

Fiskeri med flåd kan også gøres aktivt, hvor du med et flydende bombarda flåd kan fiske med enten sild eller kyllingehjerter. Agnen trækkes langsomt gennem vandet, og du vil mærke hugget med det samme. Metoden er effektiv, og du kan nemt og hurtigt tilpasse til forholdene og din teknik ved at gøre din indspinning hurtigere, langsommere eller bare lade agnen ligge stille.

Hornfiske sæson

Når hornfisken kommer i løbet af april måned, kan den findes overalt i Danmark. Den kan fiskes efter på kysten og i fjordene, langs havne og moler eller i waders som ved fiskeriet efter havørred. Hornfisken kommer i så stort et antal, at finder du først pladsen, der holder fisk, er chancerne for at få mange fisk meget store. Hornfiskeriet topper i maj måned.

Hornfisken som spisefisk

Som spisefisk er hornfisken fremragende, og den grønne farve på de mange ben, gør dem både nemme at finde og få pillet ud. Vil man have en benfri fisk fra starten kan man ved hjælp af et hornfiskejern, filetere hornfisken når den er renset, og undgå de grønne ben.

Hvad skal du huske når du skal fange hornfisk?

Alt efter hvilken fremgangsmåde du har i sinde at bruge, når du skal fange hornfisk, kan du bruge denne korte tjekliste, når du skal pakke dit fiskegrej:
– Fiskestang 8-10 Fod 5-30g
– Fastspolehjul str. 2000-3000
– Endegrej til hornfisk f.eks. Blink 10-30g
– Silketråd til hornfisk
– Fiskegalje
– Udbener til hornfisk
– Evt. waders

Gå aldrig glip af et godt tilbud, tilmeld dig nyhedsbrevet her